publicatie de informatie si atitudine

Cine are interesul sa promoveze politica satanei?

07/18/2008 17:41

Biserica Romana este asa cum bine se stie, cea mai respectata institutie a statului. Si nu am spus-o eu, a demonstrat-o toate sondajele care au incercat sa stabileasca gradul de incredere al cetatenilor in diverse institutii. Numai ca, de la o vreme, dracul incearca sa-si bage coada printre laicii din presa, care, animati de interese nu doar pamantesti (nici nu le poti pretinde sa aiba altfel de interese din moment ce sunt doar ziaristi sau pseudo-ziaristi si nu preoti), ci de-a dreptul oculte, au scris o serie de aberatii a caror tinta a fost Biserica Ortodoxa Romana. Am stat si m-am inchinat nu doar in legatura cu subiectele vehiculate (fara nici o legatura cu realitatea), ci si fata de modul diabolic de abordare a anumitor  teme legate de o institutie eminamente sfanta cum este Biserica. Oare cum te poti exprima ironic la adresa lui Dumnezeu, incercand sa intreprinzi o asa-zisa “ancheta de presa” si oare cum poti crede ca pe cineva ar putea amuza “talentele chinuite” exprimate pe-o bucata de hartie ale unor fosti si actuali securisti care altceva mai bun nu au avut ce face decat sa se apuce de publiat pseudo-articole. Daca in alte materiale, imi exprimam opinia ca presa isi aroga pe nedrept rol de Justitie, Politie, SRI, etc, acum iata ca am descoperit cu cele mai mari regrete ceva ce nu credeam la acea vreme: presa isi aroga si rol de Biserica. A Satanei, ce-i drept, pentru ca altfel nici n-ar putea exista inchipuire. Oare de ce toate aceste atacuri concertate? Cui servesc si pentru ce anume? Nu vreau sa ma alatur unor opinii rautacioase si nereale, dupa parerea mea, de altfel, ca ar exista vreo conspiratie ideo-masonica de discreditare a institutiei Sfintei Biserici, insa e clar observabil cu ochiul liber ca cineva are interes sa profaneze si sa banalizeze in ochii cetateanului de rand Biserica, aruncand cu venin in tot ce se poate: de la Inalta Ierarhie pana la preotii din diverse parohii. E DE-A DREPTUL REVOTATOR CEEA CE SE INTAMPLA.

Ba ca unul e corupt, ba ca altul are alte preferinte sexuale decat cele normale, ba ca insusi Patriarhul ar vrea sa candideze la Presedintie. Iar tonul comicard al acestor materiale te umple de greata fata de cei care le-au scris, comunisti si atei in toata regula, securisti de cea mai joasa speta a informarii, dar cu pretentii de formatori/informatori ai opiniei publice. Si iata cam ce argumente si ce termeni folosesc cei ispititi si indemnati de Satana, asa-zis “ziaristi de investigatii” (de investigare poate si-a lui Dumnezeu, nu-i asa?) si “reporteri speciali”. Sunt trei textele pe care doresc sa le abordez aici si tot trei asa-zisele “publicatii” cu pricina: site-ul reporterspecial.ro, Academia Catavencu si cotidianul de metrou “Ring”. Materialele sunt semnate in Ring de Elena Oprea si Christian Levant, pe reporter special.ro de Ioana Popescu, iar in Academia Catavencu de Biroul de Investigatii (adica de nimeni anume cum le e si stilul, ca deh, doar notele informative ale securitatii nu se semneaza public). Am mentionat numele lor, pentru ca, e bine sa se stie cine anume n-are ce face si-i place sa se exprime intr-un asemenea hal incercand sa para “ziaristi” si “umoristi” pe deasupra, chinuindu-si “talentul” in batjocura fata de Biserica.

Iata unul din textele postate pe reporterspeial.ro, pe homepage, in categoria anchete: “Daca dupa rugaciuni si post, Prea Fericitulu Daniel i s-a facut foame de ciolan, Biserica risca sa scada din popularitate, undeva, intre Prea Nefericitul Diaconescu si Prea Nenorocosul Ludovic Orban”. Cum vi se pare? De necitit, nu? Pentru ca, de altfel, acesta era si scopul autoarei: de-a face ca Biserica sa scada din popularitate, dupa cum insusi afirma. Ce mai conteaza totala lipsa de profesionalism a autoarei, ce mai conteaza ca Patriarhul Daniel nu avea de fapt nicio intentie sa se implice in politica si ce mai conteaza ca sursele citate erau anonime, deci cu alte cuvinte nu existau? “Stirea” a fost preluata si de alte importante ziare de mare tiraj si data ca atare fara sa se mai discearna aberatiile si ineptiile din cuprinsul articolului. Iata-le, citez: “De aici incolo, vor incepe sa actioneze serviciile secrete, sustin aceleasi surse (anonime, evident, n.n.). Si nu numai. Tinand cont de apropierea dintre Patriarh si liberali, premierul Tariceanu, si nu numai, va pune umarul la indeplinirea acestui plan si, in final, la indepartarea lui Traian Basescu de la Cotroceni. In ceea ce priveste structurile serviciilor secrete, doar o parte a sistemului va contribui la finalizarea acestui proiect. Sursele noastre (anonimele evident n.n) ne-au precizat ca atat SRI, cat si SIE sunt impartite in doua: o parte care il sustine pe Traian Basescu si cealalta, care doreste inlaturarea acestuia din fruntea statului. Un rol major il va avea chiar fostul sef al SRI, Radu Timofte, care doreste sa se razbune pe Basescu pentru ca l-a fortat sa demisioneze", se arata in respectivul text. Deci servicii secrete, plus conspiratie de inlaturare a presedintelui Traian Basescu, plus Patriarhia Romana, plus planuri de razbunare ale lui Radu Timofte. Stai asa putin. Take a breack! Oare autoarea chiar este stapana pe ceea ce debiteaza sau sufera, iertata fie-mi calomnia, de paranoia conspiratiei? Acesta a fost numai unul dintre atacuri, “bomboana de pe coliva” ce-i drept, lansate la adresa Bisericii Romane. Si cel mai plin de ineptii si inabil. De altfel,  presa scrisa si televiziunile  au mai intoxicat si cu alte ocazii opinia publica, incercand, din rasputeri, sa discrediteze Biserica. Ba ca una, ba ca alta, s-ar fi comis o serie de ilegalitati si imoralitati care, dati-ne voie sa nu le credem pe cuvat, mai ales atunci cand sunt prezentate la modul cel mai abject cu putinta.

Mai citim si-n Academia (total neacademica, ce-i drept) Catavencu ca ... “Domnul a dat teren ieftin la Snagov, domnnul Bogdan Olteanu a luat”. Aceeasi tendinta de implicare a politicului, acelasi stil de intoxicare, aceeasi greata care te strabate cand citesti asemenea blasfemii. Caci in sapou se arata, citez: “Dumnezeu a facut apele si pamanturile de la Snagov si a vazut ca a fost bine, Biserica Ortodoxa Romana a luat terenurile de la Snagov si a vazut ca sunt profitabille, Bogdan Olteanu a luat pe nimic terenurile de la BOR si a vazut ca a fost smecher”. Deci, o confirmare ca Biserica Ortodoxa Romana este, de fapt, tinta atacului. Iata textul inceputul asa-zisei “anchete”: Biserica Ortodoxa Romana da semne clare de emancipare: accepta minoritatile sexuale. Si nu numai ca le accepta din politete, dar e dispusa sa le si ajute cu ce poate. E adevarat, deocamdata nu e vorba despre homosexuali si lesbiene, ci doar despre metrosexuali”. Nu intelegem de ce aceasta introducere, pe care n-o mai citam in continuare fiindca n-are rost, insa scopul este clar “tradat” din continutul ei: Biserica Ortodoxa Romana este cea vizata. Iar mai departe, se trece la “subiect” si se arata ca: “potrivit informatiilor puse la dispozitia Academiei Catavencu de catre reprezentantii Parohiei Ghermanesti (care Dumnezeului de reprezentanti nu stim si bineinteles ca nu exista n.n.), presedintele Camerei Deputatior, Bogdan Olteanu, a concesionat in 2006 un teren al parohiei”. In fine, in continuare se arata cum ca respectivul teren ar fi fost concesionat cu doar 1,5 euro pe metru patrat etc, deci “un tun imobiliar” cu alte cuvinte, creat de tatal lui Bogdan Olteanu, Dan Olteanu si sustinut de Parohia Ghermanesti, din Snagov, din cadrul careia pretind si asa-zisii “baieti jurnalisti” ca ar si avea sursele.

Iar ca sa fie treaba –treaba, “s-au mai trezit” si alti “baieti jurnalisti” sa “cerceteze” subiectul: cei de la cotidianul blazatilor din metrou, Ring, ca doar tot romanul trebuie sa citeasca in timpul calatoriei niste aberatii ca sa nu se plictiseasca. Iar stilul de “misto”-uri ieftine este acelasi, citez supratitlul: “Scandal cat Snagovul, Dealul Patriarhiei si Casa Poporului la un loc: Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, risca sa-l aiba pe constiinta pe preotul paroh din Ghermanesti”. De unde atata “scandal” nu ne putem da seama! Cine dracu, Doamnne iarta-ma!, sta sa ia in seama trei prostii si sa creeze din ele un adevarat scandal, asa cum le-ar placea, probabil autorilor sa creada ca va iesi? In continuare, sunt preluate aceleasi informatii ca si in Catavencu, ba chiar “imbunatatite” cu o cercetare de teren la fata locului. Lasam la o parte lipsa de cunostiinte geografice ale autorilor care afirma ca “preotul era din Ghermanestii Snagovului”, localitate care nu exista (de altfel a fost singurul lucru care m-a amuzat, involuntar umor din partea autorilor desigur) si trecem la subiectul “anchetei”. “Reporterii” au mers la Primaria Snagov si au intrebat despre concesionarea terenului. Primarul, Apostol Musat, a cautat pe rol si nu a gasit numele lui Dan Olteanu, tatal lui Bogdan Olteanu, iar reporterasii dezamagiti ca nu au avut si o confirmare a aberatiilor lor, n-au gasit nimic mai bun cu cale decat sa rada si de Primaria din Snagov. Ca, deh, tot romanul se crede umorist! Iar textul articolului se incheie idilic: “Fara cuvinte!”. Nici noi nu avem cuvinte, recunoastem, cum sa nu....

 

Mirela Predan

 

 

 

P.S. Acum mie,  ca simplu cetatean crestin al Romaniei, ca simplu locuitor al satului Ghermanesti, din Snagov, si deci care apartine de aceasta Parohie, ce-mi ramane de facut? Sa nu mai merg la Biserica, sa nu mai chem in casa niciodata pe nimeni pentru sfintire, sa nu mai dau acatiste, sa nu mai fac pomeni si nimic din cele crestinesti, influentata de cele citite sau sa am aceeasi incredere in Biserica, cum am avut si pana acum, respectandu-i autoritatea? Daca preotul din satul Ghermanesti se face vinovat de ceva, e numai de datoria Consiliului Parohial si-a lui Dumnezeu sa stabileasca, in nici un caz a presei. Oricum, modul depravat de abordare a problemei de catre publicatiile amintite, imixtiunea politicului si tendinta de discreditare a institutiei bisericesti sunt, din punctul meu de vedere, inadmisibile.

 

Contact

Mirela Predan

mirela.predan@yahoo.com

str. Razoare, nr3, blPR2, Ghermanesti, Snagov, Romania

0766.624.598, 0727.973.146

Search site